Lykkelig skilsmisse?

Her sitter jeg da. I sofaen min. En helg sammen med herlige damer (og en kjekk mann) har jeg lagt bak meg. Kurslederbuketten i region Vest har hatt samling i Bergen. Etter slike helger blir vi nesten litt “nyfrelst” og jeg personlig, tennes alltid litt ekstra.

Faglig og sosialt påfyll er bare positivt! Og god mat, selvsagt:)

Denne helgen har vi kursledere i Grete Roede hatt mulighet til å diskutere oss i mellom og hjelpe hverandre til å bli bedre, og til å lykkes med å være de beste i bransjen med tanke på å tilby kurs i livsstilsendring. Vi ønsker å kunne gi det “lille” ekstra på våre kurs, og bruker hverandres kompetanse til å løfte hverandre opp. Mottoet vårt i Grete Roede er jo blant annet “Lettere sammen”- og det gir jo også mening i denne sammenhengen.

Regionssjef Linda Hetlevik sammen med kollega og skuespiller Maiken Ostermann i morsomt rollespill.

Denne helgen bestemte jeg meg for å ta et viktig valg. Ålesund-kollega Nina Berg er en av de damene jeg er mye sammen med på disse samlingene. For fire år siden gikk hun på kurs med Irene Ødegaard, og fikk da hjelp til å ta en avgjørelse hun aldri har angret på: Å skilles med sjokoladen!

Sjokolade er en velkjent vektsabotør.

Jeg har ikke lagt skjul på at jeg er veldig svak for denne søte fristelsen. Og jeg er ikke alene..

Fakta

  • Hver nordmann spiser gjennomsnittlig 9,5 kilo sjokolade i året, noe som nesten plasserer oss på sjokoladetoppen i Europa.
  • Bare sveitsere, engelskmenn og rumenere spiser mer enn oss, med et inntak på henholdsvis 10,7, 10 og 9,8 kilo
  • Ifølge Coabisco, den internasjonale organisasjonen for sjokolade- og kjeksprodusenter, spiser danskene 7,6 kilo i året, finnene 6,5 kilo og svenskene 6,22 kilo

Hentet fra: Nordmenn spiser mest sjokolade

Skilsmisse er kjent for å ha en noe smittende effekt. Det har også med tiden blitt mer vanlig å skille seg, og valget kan kanskje oppleves som mer “legalt” og kanskje en smule enklere enn det var for få ti-år siden. Selv skilte jeg meg for 5 år siden, og det var godt å ha noen da – som kunne komme med gode råd og støtte i en ellers så vanskelig situasjon.

Jeg skal bli sjokoladesingel. Woop woop?

Uten at min nåværende “skilsmisse” har fått konsekvenser (forhåpentligvis GODE) for andre enn meg selv, og det ikke sitter igjen fortvilede barn og såre parter, så føles det litt slik i denne sammenhengen også.

Sjokoladeskilsmisse…

De fleste liker å kunne kose seg med sjokolade innimellom, og sliter ikke så mye med å klare å holde seg unna. Det er liksom ingen big deal. Men jeg sitter her og kjenner at det er BIG DEAL for meg i hvert fall.

Fra venstre: Guri Pors Johannesen (kursleder i Oslo), Yngvar Andersen og Nina Berg, på en av våre tidligere kongresser.

Nina i Ålesund – hun må nok være en av mine støttespillere i prosessen. Hun har vært “skilt” i fire år nå, og hun sier at hennes nye liv er mye bedre. Det gikk ca. to uker før hun kjente at kroppen ikke var fullt så sugen lenger, og det er lettere å holde vekten uten.

Les også: Om 7 dager er søtsuget vekk!

Jeg kjenner at jeg kvier meg. Men nå har jeg “kommet ut av skapet” og sagt det høyt til alle.

Sjokolade – en av mine største kjærligheter i livet, men NOK ER NOK.

Jeg håper på en lykkelig skilsmisse. Ønsk meg gjerne lykke til, og send gjerne noen søte tanker min vei! DET trenger jeg!

Jeg forsøker å leve som jeg lærer. Uten å snike til meg en aldri så liten romanse med favorittsjokoladen, eller mulighet til å trøstespise. Sjokoladesingel. Finnes det en datingside for slike som oss? Og ville utvalget i tilfelle bestå av sjokolader?

“All by myself” og BUHU- hilsen fra Charlotte

Innlegget Lykkelig skilsmisse? dukket først opp på Charlotte Hagen.

Powered by Labrador CMS