Velkommen 2017!

2016 er snart omme. Året der Donald Trump ble president i USA etter tidenes offentlige krangel om hvem av de som var mest udugelig. Årets kanskje mest omskrevne terrorhandling var massedrapene i Nice, og her hjemme i Norge bestemte Ari og Martha seg for å skilles.

Året som gikk, inneholdt for det meste store og små hendelser som har fått sitt eget kapittel i historiebøkene. Og ned på individnivå, er det skrevet mange kapitler i livets bøker rundt omkring i verden. Faktisk hele 7,3 milliarder, som i følge Wikipedia skal være verdens befolkningstall.

Alle har sin historie og sin opplevelse

En av de er min. På fremsiden er det avbildet liten rødhåret Tjorven, og en svarthåret energisk følelsekladd pryder baksiden. Bakside-bildet må jo selvsagt oppdateres for hvert år som går, og det kan jo hende at det kommer en rødhåret rebell der en vakker dag. Når jeg går lei av å farge ettervekst hver tredje uke, og eventuelt blir mer hardhudet.

Lille “Tjorven” i startfasen av livet:)

Når jeg snart skal i gang med å skrive kapittelet 2017, forsøker jeg å reflektere over det beste som har skjedd i 2016, over mine utfordringer og mine nedturer. Så setter jeg meg mål for det nye året. La oss kalle de “nyttårsløfter”.

Nyttårsløftene ønsker jeg å dele med dere. Mange av disse nyttårsløftene har nemlig blitt til nettopp gjennom møtet med DEG som er min kursdeltaker. Takk for at jeg får lov å delta i din verden! Takk for alt det jeg lærer av deg!

Av de lekser jeg har lært, og erfaringer jeg har vært gjennom løpet dette året, ønsker jeg å fokusere på følgende nyttårsløfter:

  • Jeg skal fortsette å si ifra når jeg kjenner meg urettferdig behandlet. En av deltakerne mine kunne fortelle meg at hun fikk litt “pes” når hun fortalte til sine kolleger at hun ville endre livsstil. Hun ga grei beskjed fra første negative kommentar, og fikk full respekt. Beundringsverdig! Jeg skal forsøke å følge hennes eksempel.
  • Jeg skal bli bedre på å se meg selv og andre ut fra perspektiv. Av og til stopper man opp i sin egen verden, og glemmer at det finnes flere sider av saker. Dette gjelder både mine egne saker, men også andres. Alle har sin opplevelse – og de kan være helt ulike. Vi har mye å lære av hverandre.  Og det er mange svar på hvorfor man sliter med å spise sjokolade, for eksempel.
  • Jeg vil bli enda bedre til å nyte andres suksess. Jeg er heldig som får oppleve flere suksesshistorier på hvert eneste kurs. Og i år fikk jeg selv lov å nyte spotlight på scenen å motta en ærefull tittel som årets FREMST ambassadør i region Vest. Det var så fantastisk å motta applaus, klemmer og oppriktig glede fra kolleger, venner og familie. Slik vil jeg også være. Bli ENDA BEDRE på å applaudere andres suksess, og generelt jobbe for at jeg blir bedre på å heie andre frem.

En EKTE heiagjeng av kursledere, som jublet på mine vegne! Her feiret de at jeg har fått bloggen opp å gå:)

  • Se på all feedback som positiv feedback. Jeg er en person som har litt bagasje, og dermed har slitt med litt lavt selvbilde. Dette vises jo selvsagt ikke utenpå, og er en privat side som mine nærmeste vet veldig godt om. Jeg blir fort lei meg, og spesielt når jeg får tilbakemeldinger som ikke er positive. Av og til er det jeg som må gi andre et lite stikk.. og det er mange av deltakerne mine som er RÅ på å ta imot tilbakemelding og “reise kjerringa” så det suser. Her har jeg mye å lære, og et stort utviklingspotensiale.

Mine nyttårsløfter for 2017 er utelukket fokusert på områder som er knyttet opp mot personligheten min. Jeg må lære meg å leve på en best mulig måte med den kroppen og det utseende jeg har fått utlevert. Om det er med rødt eller svart hår, og på tross av valker og celulitter.

  • ALDRI slutte å alltid forsøke å være et GODT menneske. Jeg har troen på det å være god! På å gjøre mot andre det man ønsker at andre skal gjøre mot en selv, på å si til andre det man kunne tenke seg å høre selv. Mindre hevn og mer godhet når noen behandler meg dårlig. Snu det andre kinnet til og møte de med et smil – selv om det koster. Bli bedre på å fremsnakke i stedet for å baksnakke. Godhet som et våpen, om det går an å si.

Håper det nye året byr på massevis av solskinn – på ALLE måter:)

Med et enda større helsefokus og mindre utseendefokus, håper jeg å bidra til at enda flere mennesker oppnår sin trivselsvekt og får en forbedret helse og livskvalitet – sammen med meg og de andre kurslederne med Roede-metoden.

Jeg ønsker med dette mine lesere og deltakere, og andre som måtte finne glede av å lese mine innlegg, en riktig GOD JUL og et GODT NYTTÅR! Måtte det nye året blir fylt av solskinn, glede og masse masse godhet!

“Sees” på nyåret!

Hilsen Charlotte

Powered by Labrador CMS